Τα κρατητήρια του Α.Τ. Κυψέλης

Πριν λίγες ημέρες εκλήθη ο ταμίας της εταιρείας μας από αστυνομικό του Α.Τ. Κυψέλης για να παραλάβει «κάτι χαρτιά».

Όταν παρουσιάσθηκε, αντί να του δώσουν τα «χαρτιά», τον… συνέλαβαν επ’ αυτοφώρω, διότι δεν είχε πληρώσει δικαστική ποινή, η οποία αφορούσε ουσιαστικά την Εταιρεία και η οποία συνήθως δοσοποιείται.

Τον μετέφεραν στο υπόγειο, στο κρατητήριο του Τμήματος Κυψέλης. Η κατάσταση του κρατητηρίου ήταν απερίγραπτη: Βρόμα και δυσωδία, σκουπίδια, αποφάγια, βρόμικα δάπεδα, τουαλέτες σε άθλια κατάσταση. Φωτισμός ελάχιστος. Οι κρατούμενοι δεν έβλεπαν ο ένας τον άλλο και κανένας δεν φορούσε μάσκα. Ο μόνος επισκέπτης ήταν ένας ευτραφής αρουραίος που «καθάριζε» τα υπολείμματα τροφών.

Ερωτηθείς ο αρμόδιος αστυνομικός πώς ανέχεται αυτή την κατάσταση, απήντησε: «Δεν υπάρχουν χρήματα για καθαριότητα, πολλές φορές βάζουμε από την τσέπη μας για να καθαρίσουμε τα γραφεία μας».

Θα ήμουν ευτυχής αν αυτή η κατάσταση αποτελούσε μεμονωμένη περίπτωση. Δυστυχώς, από πληροφορίες μου, παρόμοιες συνθήκες επικρατούν και σε άλλα αστυνομικά τμήματα.

 

Μήπως οι Υπουργοί Προστασίας του Πολίτη και Υγείας θα πρέπει να ασχοληθούν με το θέμα;

Η κατάσταση αυτή δεν προσβάλλει μόνον τον… πολιτισμό μας, αλλά δημιουργεί και εστίες μόλυνσης και διάδοσης του κορωνοϊού πολύ πιο σοβαρές από άλλους περιορισμούς.

 

 

Υ.Γ.: Η παρούσα κοινοποιείται στους αρμοδίους Υπουργούς Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλη Χρυσοχοϊδη και Υγείας κ. Βασίλη Κικίλια.Απεστάλη στην εφημερίδα Η Καθημερινή.
Κοινοποιήθηκε στη Βουλή των Ελλήνων,
στους Υπουργούς Προστασίας του Πολίτη
κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και Υγείας κ. Βασίλη Κικίλια.
Δημοσιεύθηκε στις 4/12/2020 με τίτλο:
Τα κρατητήρια του Α.Τ. Κυψέλης.