Το χρέος της κυρίας Μέρκελ

Το 1936 εισήλθε ο Χίτλερ παράνομα στην αποστρατικοποιημένη από τη Συνθήκη των Βερσαλλιών ζώνη του Ρουρ. Το 1937 πραγματοποιεί τον επονείδιστο βομβαρδισμό της Γκερνίκα. Το 1938 προσάρτησε την Αυστρία. Τον Σεπτέμβριο του ίδιου έτους, με την Συμφωνία του Μονάχου, προσάρτησε τη Σουδητία, λίγο αργότερα κατέλαβε και προσάρτησε ολόκληρη την Τσεχοσλοβακία και το 1939 «εισήλθε» στην Πολωνία.

Οι Δυτικές Δυνάμεις δεχόντουσαν παθητικά της ενέργειες αυτές. Ο Τσάμπερλεϊν επέστρεψε στο Λονδίνο με «Συνθήκη Ειρήνης». Όταν έφτασε πλέον ο κόμπος στο χτένι, και στην ηγεσία της Μεγάλης Βρετανίας βρέθηκε ο Τσώρτσιλ, επιτέλους κάποιος σταμάτησε τον δρόμο του Χίτλερ.

Παγκόσμιος Πόλεμος, εκατομμύρια νεκροί, αναρίθμητες καταστροφές και ανείπωτος πόνος. Όταν η κατεστραμμένη Γερμανία συνθηκολόγησε άνευ όρων, ζήτησε «Συγγνώμη» και υποσχέθηκε «Nie Wieder», ήτοι «Ποτέ ξανά».

Τι διαφορετικό κάνει τώρα ο Ερντογάν; Εισέβαλε στην Κύπρο και παραμένει, σφάζει τους Κούρδους και τους αποκαλεί «τρομοκράτες». Ενισχύει τον ISIS και όλοι σιωπούν, εισβάλλει και ερημώνει το Αφρίν και τη Βόρεια Συρία και έχει το θράσος να αποκαλεί την Επιχείρηση «Κλάδο Ελαίας», αγοράζει και ενεργοποιεί S-400 και ο ανεκδιήγητος Στόλτενμπεργκ «λυπάται».

Δεν σέβεται τίποτα, ούτε νόμο, ούτε δίκαιο, ούτε ηθική. Δεν σέβεται ούτε την Αγία Σοφία, ούτε τη Μονή της Χώρας. Εκβιάζει την Κύπρο, καταπατεί την κυπριακή ΑΟΖ, εισβάλλει στα Βαρώσια και τον ανέχονται. Παραβιάζει το εμπόριο του ΟΗΕ και μεταφέρει όπλα, στέλνει τζιχαντιστές και εξοπλισμό στη Λιβύη, για να την κάνει προτεκτοράτο του και να αρπάζει τα πετρέλαια χωρίς τέλος, και η Ε.Ε. αποφασίζει την επιχείρηση… «IRINI»! Και ήρθε η σειρά των Αρμενίων. «Μια φορά γενοκτόνος, πάντα γενοκτόνος». Σε λίγο έρχεται η δική μας η σειρά. Μέχρι τον Γενάρη θα το επιχειρήσει.

Ερωτώ: Και τι θα κάνει η Ε.Ε. και κυρίως η Γερμανία της κυρίας Μέρκελ; Μας διέλυσε με τα μνημόνιά της, μας προσέβαλε με τα «δάκτυλα» και τις «stupid» του Σόιμπλε. Μας κατέστρεψε οικονομικά και μας απαγόρευσε να συντηρήσουμε και να εκσυγχρονίσουμε τις Ένοπλες Δυνάμεις μας, ενώ οι Τούρκοι κατασκεύαζαν τανκς, drones και πολεμικά πλοία, εν μέρει και με κεφάλαια της Γερμανίας. Και τώρα τα Leopard της βρίσκο- νται στην Κύπρο και ναυπηγεί υποβρύχια 214 για να… «υπερασπίσει» την Ε.Ε. στο Αιγαίο και στη Μεσόγειο.

Και τι κάνετε εσείς, κυρία Μέρκελ; Τους ανέχεστε και εμποδίζετε και τις άλλες χώρες της Ε.Ε. να μην επιβάλλουν κυρώσεις; Τους υποστηρίζετε εις βάρος της Ελλάδας και της Κύπρου, μελών της Ε.Ε.; Μήπως σας έχει γοητεύσει ο Ερντογάν με τα «καθρεφτάκια» που σας χαρίζει και εσείς χαριεντίζεστε; Και σας μάρανε ο Λουκασένκο. Γιατί; Μήπως η «Δημοκρατία» του Ερντογάν είναι καλύτερη από τη Λευκορωσία ή μήπως οι τούρκικες φυλακές δεν θυμίζουν πια το Εξπρές του Μεσονυκτίου;

Επ’ ευκαιρία πρέπει να θυμίσετε στον φίλο σας τον Ερντογάν, το 1940, όταν ο Μουσολίνι μας κατηγορούσε, μας εξευτέλιζε, έφτασε στο σημείο να τορπιλίσει την «Έλλη» στο λιμάνι της Τήνου την ημέρα της Εορτής της Παναγίας και νόμιζε ότι θα μας καταλάβει μέσα σε μία εβδομάδα. Θυμίστε του ακόμα ότι, όταν ήρθε η ώρα, τους τσακίσαμε στα βουνά της Βορείου Ηπείρου. «Ευτυχώς» τον έσωσε ο Χίτλερ από τον παγκόσμιο διασυρμό, με την ύπουλη επίθεσή του τον Απρίλη του 1941. Ας ζυγίσει αυτά ο Ερντογάν, γιατί όλα έχουν ένα όριο. Αυτή τη φορά όλοι οι Έλληνες είναι ενωμένοι και αποφασισμένοι, και αν τολμήσει να μας επιτεθεί ύπουλα θα τον τσακίσουμε.

Σας ερωτώ κυρία Μέρκελ:

Γιατί δεν μας πληρώνετε τις επανορθώσεις και το υπόλοιπο του Αναγκαστικού Κατοχικού Δανείου; Ο Χίτλερ τουλάχιστον μας ξεπλήρωσε ορισμένες δόσεις του. Γιατί δεν μας πληρώνετε έστω τις υπόλοιπες;

Τελειώνω με την υπόσχεση «Nie Wieder» που έδωσε η χώρα σας και σας καλώ να τηρήσετε τουλάχιστον την ηθική υποχρέωση του γερμανικού λαού και του γερμανικού κράτους –διότι τα έθνη και τα κράτη έχουν συνέχεια– και να πράξετε το χρέος σας:

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΤΩΡΑ!

 

Απεστάλη στην Καγκελάριο
της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ.
Κοινοποιήθηκε στη Βουλή των Ελλήνων.
Απεστάλη σε όλο τον ηλεκτρονικό και έντυπο Τύπο.
Δημοσιεύθηκε σε ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης
και σε εφημερίδες. Ενδεικτικά αναφέρονται:
Εστία στις 23/10/2020 με τίτλο:
Το χρέος της κ. Μέρκελ,
Η Καθημερινή στις 28/10/2020 με τίτλο:
Το χρέος της Καγκελαρίου απέναντι στον σουλτάνο.
Προσυπέγραψαν την επιστολή μέσω της σελίδας
Emfietzoglou Prodromos στο Facebook 2.298 άτομα.