Η Ενεργειακή Κρίση και η Ακρίβεια δεν είναι μόνο εισαγόμενες. Είναι και Αποτέλεσμα της Ανερμάτιστης Κυβερνητικής Πολιτικής.

Ο πόλεμος που ξέσπασε στην Ουκρανία είναι βέβαιο ότι θα εκτοξεύσει ακόμη περισσότερο τις τιμές του φυσικού αερίου, του υγροποιημένου αερίου και του πετρελαίου, οι οποίες θα συμπαρασύρουν τις τιμές όλων σχεδόν των αγαθών, με πρώτο το ηλεκτρικό ρεύμα, και θα αυξήσουν επίσης τον πληθωρισμό.

Το τσουνάμι της ακρίβειας, που έρχεται μετά τα μνημόνια και την πανδημία, πλήττει, με σφοδρότητα, όλη την κοινωνία και ιδιαίτερα, βεβαίως, τα πιο φτωχά και αδύναμα στρώματα. Η Κυβέρνηση προσπαθεί να παρουσιασθεί σχεδόν ως ανεύθυνη γι’ αυτή την κατάσταση, υποστηρίζοντας ότι η ενεργειακή κρίση είναι εισαγόμενη και ότι θα την αντιμετωπίσει με επιδόματα και βοηθήματα.

Ουσιαστικά, η Κυβέρνηση προσπαθεί να αποκρύψει, με το άλλοθι της εισαγόμενης κρίσεως, τις μεγάλες δικές της ευθύνες για την ανερμάτιστη και εθνικά απαράδεκτη ενεργειακή πολιτική που ακολουθεί και θέτει τη χώρα σε κίνδυνο ηλεκτρικού black out, ενώ παραλλήλως μεγαλώνει την εξάρτηση της χώρας από ξένες πηγές ενεργειακού εφοδιασμού  και στερεί από τον Ελληνικό λαό τα τεράστια έσοδα που μπορεί να έχει από την εκμετάλλευση των δικών του ενεργειακών πόρων.

Η Πατριωτική Ένωση καλεί τον Πρωθυπουργό, ως άμεσο υπεύθυνο της πολιτικής αυτής:

  • Να ανακαλέσει την απόφαση του για το παράλογο κλείσιμο των Ελληνικών λιγνιτικών μονάδων μέχρι το 2023, αντίθετα με το παράδειγμα άλλων Ευρωπαϊκών χωρών. Οι μονάδες αυτές, για λόγους ενεργειακής επάρκειας και ασφάλειας και για λόγους ευρύτερου εθνικού συμφέροντος, πρέπει να παραμείνουν ανοικτές μέχρι το 2050.
  • Να ανακηρύξει την ΑΟΖ σε όλη της την έκταση και να προχωρήσει στην άμεση εξόρυξη των Ελληνικών υδρογονανθράκων. Η προβαλλόμενη ιδεοληψία της “πρωτοπορίας” στην πράσινη ενέργεια είναι από κάθε άποψη άτοπη και συγκαλύπτει μια τεράστια και σκανδαλώδη εθνική υποχώρηση, που είναι η απεμπόληση της Ελληνικής ΑΟΖ και των Ελληνικών υδρογονανθράκων.

 

Η Πατριωτική Ένωση καταγγέλλει το εθνικό αυτό έγκλημα και καλεί τον Ελληνικό λαό να αντιδράσει και να μην το επιτρέψει. 

 

Πρόδρομος Εμφιετζόγλου

Πρόεδρος Πανελλήνιας ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ