Κι άλλα 560 εκ. € στην Τουρκία, πού οδηγούν την Ευρωπαϊκή Ενωση;

Όταν οι Ευρωπαίοι ηγέτες είναι «μικροί». Όταν οι Έλληνες δεν αντιδρούν και ανέχονται. Όταν εγκρίνουν άλλα 560 εκ. € στην Τουρκία για το… μεταναστευτικό και τη… μη παραβίαση των Τουρκικών συνόρων!

 

«Όταν ο Ερντογάν σε εξευτελίζει, κάθεται με τα πόδια ανοικτά και σε αφήνει όρθια» και εσύ του εγκρίνεις και άλλα 560 εκ.€, τί να περιμένει κανείς από την σημερινή Ευρωπαϊκή Ένωση; Δυστυχώς, μεγαλύτερη ακόμη απογοήτευση και διάψευση των προσδοκιών που ενσάρκωσε και που μπορεί, σταδιακά, να καταλήξει σε διάλυσή της.

 

Ώστε πρέπει να πληρώσουμε όλοι – και οι Έλληνες – για να προστατεύσει η Τουρκία τα σύνορά της. Ποια σύνορα; Με τη Συρία, με το Ιράκ ή με την… Ελλάδα;

 

Μήπως μαζί με τα συγχαρητήριά μας, ήρθε καιρός για μια πιο διεκδικητική εθνική πολιτική;  Ή – πρακτικά – για βέτο σε οιαδήποτε… ευγενική χειρονομία προς την Τουρκία;

 

Το Ελληνικό βέτο δεν είναι «τιμωρητικό». Είναι προειδοποιητικό και διδακτικό. Είναι ένας κώδων κινδύνου για την μη τήρηση αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, για την περιφρόνηση ευρωπαϊκών κυρώσεων, για  τις ξεχωριστές συζητήσεις – συμφωνίες Eυρωπαϊκών χωρών επονομαζόμενων ως χωρών «Βίσεγκραντ», για τις στρατιωτικές συνεργασίες τύπου Ισπανίας – Τουρκίας, για την πρόθεση αγοράς των τουρκικών Βayraktar από Πολωνία, Λετονία, Ουγγαρία και για την μεταπώληση ρωσικού Φυσικού Αερίου από Γερμανία σε Πολωνία με υπερκέρδη. Όλα αυτά, προοιωνίζουν μεγαλύτερη ακόμη έλλειψη εσωτερικής συνοχής, που προετοιμάζει τη διάλυση της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

 

 Και αν οι άφρονες Ευρωπαίοι ηγέτες μας οδηγήσουν στην καταστροφή, όλοι θα μετανιώσουν πικρά. Δυστυχώς όμως, τότε θα είναι πολύ αργά. Ιδιαίτερα τεράστια θα είναι η ευθύνη της Γερμανίας η οποία οδήγησε την Ευρώπη σε δύο παγκόσμιους πολέμους. Οφείλει να υπερβεί τα στενά κρατικά της συμφέροντα και να μην οδηγήσει την ίδια τη χώρα της και όλη την Ευρώπη σε μια τρίτη, πολύ μεγαλύτερη και ίσως ανεπανόρθωτη καταστροφή.